Vapaudu häpeästä ja esiinny omana itsenäsi

Joitain vuosia sitten päätin alkaa elämään enemmän oman näköistä elämää. Laulaminen oli haave, jota en kuitenkaan kehdannut tehdä. Häpeä oli suunnaton. 

Puhuin lauluhaaveesta tuttavalleni ja niinpä hän fiksuna miehenä otti minut mukaan mennessään Helsinkiin laulamaan. Silloin vielä Karaokekellarissa laulettiin usean esiintymispaikan voimin. 

Muistan matkan Nurmijärveltä Helsinkiin tuona perjantai-iltana, kuinka tärisin kuin haavan lehti. Vannoin, että voin tulla katsomaan, mutta laulamaan en suostu. Viinaa ei mies kestä niin paljon, että se määrä häpeää poistuisi. 

Karaokekellarissa oli kaksi harjoitteluun tarkoitettua koppia, jotka osoittautuivat mainioksi paikaksi tutustua omaan pelkoon. "Kaksi biisiä kerrallaan ja sitten on toisten vuoro" luki ohjeissa. Olin haltioissani ja samalla kauhuissani. Vihdoin oli paikka missä kukaan ei nähnyt eikä kuullut.

Ajattelin rakentaa kerrostaloasuntoon samanlaisen kopin. Jokin kuitenkin esti minua. Miksi en työstäisi pelkoani, jolloin en tarvitse "koppeja" piiloutumiseen.

Tästä alkoi matka häpeästä vapautumiseen. Haastoin itseäni menemään lavalle vähitellen suuresta pelosta huolimatta. Tänä päivänä rohkenen sanoa, että laulan ilokseni tilaisuuksien tullen.

Häpeästä vapaudutaan vähitellen

Terapiaopintojeni aikana työstin omaa häpeäprosessiani ja sain kokea, kuinka häpeä menettää otetta vähitellen. Jokainen uusi rohkaiseva kokemus synnyttää uusia hermoverkkoja kehossamme ja nämä korjaavat kokemukset mahdollistavat uuden vapaan elämän syntymisen.

Häpeä alkaa kehittymään jo sikiössä ja varhain lapsuudessa. Esimerkiksi jos äiti ei vastaa vauvan katseeseen lempeydellä, lapsi tulkitsee sen torjuvana jolloin syntyy kokemus, että olen vääränlainen. Näin häpeän juuret ovat meillä monesti syvällä. 

Vapaudu häpeästä-kurssi karaoke laulajille

Oma kokemus häpeästä vapautumiseen on innostanut minua antamaan tämän mahdollisuuden myös niille, joiden elämää häpeä rajoittaa. 

Kurssi järjestetään ryhmä- sekä yksilötyöskentelynä. Jokaisen ihmisen häpeä on erilainen, joten yksilötyöskentelyä säädetään tarpeen mukaan.

Ryhmän koko on max. 10 henkilöä.

Ilmoittautuminen on auki ja kurssi aloitetaan heti kun osallistujia on riittävästi

Kurssi järjestetään tiistai-iltaisin klo. 17-20.

Kurssin rakenne ja hinnat:

  1. Häpeätyöskentelyä ryhmässä 1 kerta (3 tuntia) 39€/henkilö
  2. Yksilötyöskentelyä tarpeen mukaan 85€ / 45min
  3. Häpeätyöskentelyä sekä laulamista ryhmässä 10 kertaa a´3 tuntia 39€/henkilö/kerta
  4. Esiintyminen yhdessä valitussa paikassa

Kurssi kokonaispituus tulee elämään prosessien mukaan. Tavoitteena on kuitenkin, että jokainen voi kokea olevansa laulun arvonen.

Tule tutustumaan ja keskustelemaan

Tuntuuko "rima" liian korkealta liittyä heti ryhmään? Tule tutustumaan ja keskustelemaan siitä millaista laulaminen voisi olla. Voit myös aloittaa yksin, mikäli ryhmä tuntuu liian vaikealle. Voit tulla yksin tai läheisesi kanssa. Varaa aika tutustumiselle soittamalla tai laittamalla viesti alla olevalla lomakkeella.

Lähetä varaus tai kysymyksesi lomakkeella!

 

    Maailma odottaa sinua!